30 martie 2009

"ne complacem"

asta a aparut intr-o discutie la un curs, astazi, si m-a facut sa ma gandesc la anumite situatii dintr-o alta perspectiva:
Atunci cand intr-un anumit context preferi sa nu iti spui punctul de vedere, sa treci peste anumite lucruri sau sa cedezi, dintr-un motiv sau altul, spunandu-ti ca e mai bine asa, ca dovedesti ca esti mai inteligent, doar..'cel destept cedeaza intodeauna primu', nu e asta mai degraba un semn de lasitate, un semn ca mai degraba am prefera sa fim invizibili decat sa ajungem in situatii de conflict!?..actionam asa pentru ca ne este frica de necunoscut si nu stim ce se va intampla daca reactionam altfel!? sau de ce!?..
Multe intrebari carora inca nu le-am gasit raspuns, dar cert este ca, intradevar, ne complacem, si daca stau sa ma gandesc bine sunt cateva situatii in care as fi actionat altfel, I would have handled things differently.. dar sper ca invat ceva din propiile-mi greseli si data viitoare, cu siguranta, I'll know better..:)

Un comentariu:

  1. Salut. Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam, insa deocamdata este o buna modalitate de transmitere a unei informatii. Apelam la oameni inteligenti din blogosfera si care pot in acelasi timp sa fie promotori ai acestui fenomen in Bucuresti. INSCRIE-TE LA ZIUA BLOGGERILOR BUCURESTENI ( PE ZBB-2009.RO AI FORMULARUL DE INSCRIERE ) si vino alaturi de noi la festival impreuna cu cat mai multi prieteni. Da acest mesaj mai departe in blogosfera.Vor fi premii, petreceri, multa distractie si nu in ultimul rand o mare gasca de bloggeri cu care poti lega prietenii. Fiecare blogger inscris va primi cadou, saptamanal o invitatie de doua persoane la Eurocinema. Te asteptam
    Multumim.

    RăspundețiȘtergere